Välkommen till F-1 Blå

Stenkulans Safirer

Klorfyllexperimnent i skogen

Under hela veckan har vi talat om hösten och om varför det blir höst och vad som händer i naturen när hösten kommer.  Bland annat har vi lärt oss hur trädet drar in sitt klorofyll och löven ändrar färg.

Idag var vi ute en sväng i skogen och gjorde ett experiment. Se på länken här för att se hur vi gjorde.  Kanske vill Ni pröva hemma också.

Barnen var indelade i grupper om tre o tre och fick med hjälp av en vuxen göra experimentet. Så glada vi blev när allt fungerade och vi fick se hur klorofyllet och den gula färgen delade på sig. När vi kom tillbaka till skolan fick barnen skriva ner vad vi gjort och vad det var som hände. Ta en titt på väggen så får Ni se alla texterna.

Collage

Föregående

Nytt ord igen

Nästa

Dags för lästräning av ”Veckans ord”

  1. Anna Andersson

    Vad spännande att läsa om ert experiment och vad duktiga alla barnen är

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén