Välkommen till F-1 Blå

Stenkulans Safirer

Barnboksveckan/ Brev från trollkarlen!

I tisdags fick vi ett brev från en trollkarl. I brevet, som var väldigt gammalt, stod det att han hade ett stort bibliotek med massor av sagoböcker i. Problemet var att han hade läst dem så  många gånger och ville ha en ny saga att läsa i vinter. Han bestämde sig därför för att trolla fram en ny saga. Något gick dock fel. När han skulle läsa sin nya saga fanns det inga blad i den. Skulle F1-blå kunna hjälpa honom att skriva en ny?

Barnen nappade genast på uppdraget och har i fem olika grupper påbörjat och slutfört sagan. Det började med en röstning om vad sagan skulle handla om och sedan var det full fart på fantasin och kreativiteten. Det är väldigt spännande för speciellt de första grupperna för de vet ju inte hur sagan fortsätter…

Idag kommer sagan att läsas upp i sin helhet och sedan börjar arbetet med att skapa bilder till.

Vi väntar med spänning på slutresultatet.

Föregående

Start på barnboksveckan

Nästa

Barnboksveckan – Författarbesök

  1. Lisa Göthberg

    Åååå vad spännande!

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén